Matematik

Opgave, HJÆLP

13. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan løser jeg opgave b?


Svar #1
13. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2015 af mathon

Arealet af trekant ADE
\cos(A)=\frac{5}{7}
                                          T=\frac{1}{2}\cdot \left | AD \right |\cdot \left | AE \right |\cdot \sin(A)

                                          T=\frac{1}{2}\cdot x\cdot (6-y) \cdot\sqrt{1-\cos^2(A)}

                                          T(x)=\frac{1}{2}\cdot x\cdot \left(6-\frac{-7x^2+60x-252}{10x-84}\right) \cdot\frac{2\sqrt{6}}{7}

                                         T(x)=\frac{\sqrt{6}}{7}\cdot x\cdot\frac{7(x^2-36)}{10x-84}

                                         T(x)=\sqrt{6}\cdot x\cdot\frac{x^2-36}{10x-84}

                                         T(x)=\frac{\sqrt{6}}{2}\cdot\frac{x^3-36x}{5x-42}

                                         T{\, }'(x)=\sqrt{6}\cdot\frac{5x^3-63x^2+756}{(5x-42)^2}\; \; \; \; \; \; 0<x<6

Maksimalt areal
kræver bl.a.

                                         T{\, }'(x)=0
                          


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2015 af mathon

                        \frac{\sqrt{6}}{(5x-42)^2}>0      så

                       T{\, }'(x)=0
kræver
                        5x^3-63x^2+756=0  og   0<x<6    med CASløsningen

                                  x=4{,}25715


Skriv et svar til: Opgave, HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.