Matematik

Minimum og maksimum værdier

16. maj 2015 af Linda95 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg vil spørge om der er nogen der har styr på hvordan man kan bestemme maksimum og minimumsværdier ud fra en funktion og punktmængde på maple. 

tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2015 af Therk

Differentiér og sæt lig nul? :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2015 af Therk

For ikke-overalt-differentiable funktioner, se fx Optimization-pakken. Tryk F2 på Minimize i Maple eller brug blot linket

http://www.maplesoft.com/support/help/Maple/view.aspx?path=Optimization/Minimize

Eksempel:

Optimization[Maximize](-x^2+2x+3);


Svar #3
16. maj 2015 af Linda95 (Slettet)

Mange tak for svaret!

Jeg har vedhæftet et billede af min, og det virker ikke helt for mig:(


Svar #4
16. maj 2015 af Linda95 (Slettet)

Jeg skal prøve at løse 3'eren på maple i den vedhæftet opgave. Jeg kan ikke rigtig få maple til at fungere desvære. Jeg håber du kan hjælpe. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2015 af Therk

Så lav den andenafledede test på dine tre fundne stationære punkter fra 2). Det kan du gøre i Maple ved

Student[MultivariateCalculus][SecondDerivativeTest](f(x,y),[x,y] = [x0,y0]);

hvor (x0,y0) er et stationært punkt.


Svar #6
16. maj 2015 af Linda95 (Slettet)

Tak igen for du vil hjælpe. Det sætter jeg stor pris på!

Det virker desværre stadig ikke. Kan du se det? 


Svar #7
16. maj 2015 af Linda95 (Slettet)

Her er et billede af det:)


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. maj 2015 af Therk

Hvad mener du? Det virker da fint! Det betyder at dit første punkt er et lokalt minimum og det samme er dit andet punkt. Så skal du bare teste dit tredje stationære punkt og du er færdig.


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. maj 2015 af Therk

Outputtet af SecondaryDerivativeTest har formen

LocalMin = [x], LocalMax = [ ], Saddle = [ ]

hvis punktet x er et lokalt minimum,

LocalMin = [ ], LocalMax = [x], Saddle = [ ]

hvis x er et lokalt maksimum,

LocalMin = [ ], LocalMax = [ ], Saddle = [x]

hvis x er et saddelpunkt og

LocalMin = [ ], LocalMax = [ ], Saddle = [ ]

hvis punktet ikke er et ekstrema.


Svar #10
16. maj 2015 af Linda95 (Slettet)

Jeg forstår ikke maple ourputtet, da den ikke fortæller mig hvor jeg endeligt har et maksimum altså i hvilket stationært punkt af de undersøgte. Jeg undskylder for jeg er så besværlig!


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. maj 2015 af Therk

Outputtet fortæller dig at

\left[ \frac 12 \, \pi, 1 \right ]

er et lokalt minimum (det står inde i "LocalMinimum" parentesen),

\left[ \frac 12 \, \pi, -1 \right ]

er et lokalt minimum samt

\left[ 0,0 \right ]

er et saddelpunkt. Du har altså ikke nogen lokale maksima i ekstremaerne. Uden begrænsninger på y har du heller ikke nogen maksima på randen af din afgræsning.


Svar #12
16. maj 2015 af Linda95 (Slettet)

Tusind tusind tak! Nu er jeg helt med, og har regnet opgaven! 

Tak for hjælpen igen!


Skriv et svar til: Minimum og maksimum værdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.