Matematik

Hjælp det er simpelt

20. maj 2015 af Linda95 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Nogen der kan hjælpe mig med at forstå delopgave 2 jf. vedhæftet billede. Hvordan skal dette forstås? Jeg er godt klar over vi har en lineær afbildning, og fi får givet vektorer der tilhøre f(a), men hvordan beviser jeg de er egenvektorer for afbildningen f? 

Mange tak på forhånd! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. maj 2015 af peter lind

Du har f(a) udtrykt ved de normale enhedsvektorer. Udtryk højre side ved a1 og a2 Dette er transformationsmatricen i det foregående spørgsmåldet nemmeste. Alternativt kan du bruge


Svar #2
20. maj 2015 af Linda95 (Slettet)

Hvad kunne jeg bruge som et alternativ sagde du? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. maj 2015 af peter lind

basisskiftmatricen. Undskyld at den faldt ud; men den nemmeste var der da heldigvis


Svar #4
21. maj 2015 af Linda95 (Slettet)

Hvordan kunne du se at jeg skulle bruge basisskiftematricen?

Det virker kun med basisskiftematricen prøvede båede med eMa og afbildningen. Men kunne ikke se at det var basisskiftematricen selv håber du kan hjælpe med det, da jeg skal op til eksamen i næste uge:(


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. maj 2015 af peter lind

Du skal jo have billedvektorerne i det koordinatsystem hvor egenvektorerne er basis.

Det er nu nemmere at gøre det direkte f(a1) = 3*e1+3*e2 = 3(e1+e2) = 3a1 Det samme kan gøres med a2


Svar #6
21. maj 2015 af Linda95 (Slettet)

Mange tak jeg er med på den. 


Skriv et svar til: Hjælp det er simpelt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.