Kemi

Alkoholers fysiske og kemiske egenskaber?

02. juni 2015 af poppydel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen! 
Jeg har brug for hjælp til at besvare følgende: Redegøre for alkoholers fysiske og kemiske egenskaber.

:D
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2015 af Heptan

Alkoholer er en stofklasse med den funktionelle gruppe R-OH, hvor R er en alkylgruppe.

Du kan fx komme ind på mild oxidation af alkoholer.

Og du kan sammenligne alkoholers kogepunkter med deres tilsvarende alkaner og redegøre for de intermolekylære kræfter der virker imellem molekylerne. Hvilke alkoholer er polære og hvilke er upolære?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2015 af mathon

Mild oxidation:
                      primær alkohol   
                                                      RCH_2OH\; \; +\; \; \left [ O \right ]\; \; \rightarrow \: \: RCHO

                      sekundær alkohol   
                                                      R_1CHOHR_2\; \; +\; \; \left [ O \right ]\; \; \rightarrow \: \: R_1COR_2

                      tertiær alkohol   
                                                      R_1\overset{\overset{R_2}{|}}{C}OHR_3\; \; +\; \; \left [ O \right ]\; \; \rightarrow \: \: CO_2\; \; +\; \; H_2O


Svar #3
04. juni 2015 af poppydel (Slettet)

Mange tak! 


Skriv et svar til: Alkoholers fysiske og kemiske egenskaber?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.