Matematik

Hurtigt mat spørgsmål :)

15. juni 2015 af yasminadem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

I min opgave står der, at jeg skal argumentere for renteformlen. Men er det ikke bare det samme, som at bevise renteformlen? 

Jeg er ikke sikker, så lidt hjælp ville være rart :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. juni 2015 af mathon

Du har
               f(x)=b\cdot a^x            som med a=1+r
giver:

              f(x)=b\cdot (1+r)^x
som i finansverdenen hvor x er hel
skrives:

              K(n)=K_0\cdot (1+r)^n
eller
              K_n=K_0\cdot (1+r)^n

               


Brugbart svar (4)

Svar #2
15. juni 2015 af mette48 (Slettet)

Hvorfor svarer du ikke på spørgsmålet?


Svar #3
15. juni 2015 af yasminadem (Slettet)

#1 : Jeg forstår slet ikke sammenængen mellem mit spørgsmål og så det der.... :P

#2: Ja, hvorfor ikke bare besvare mit spørgsmål? :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2015 af mette48 (Slettet)

#0 Mit spørgsmål ovenfor skulle have været rettet til #1.

Det fanske sprog har ændret sig meget de sidste år. Engang var der en tydelig regen om hvordan de enkelte ting skulle behandles. Vis at... var ikke et bevis...  og man udledte en formel. Udtrykket at argumentere brugte man slet ikke i den sammenhæng.

I din opgave kan du vælge at udlede formelen eller at bevise den.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juni 2015 af Therk

Et bevis er et argument, men et argument er ikke nødvendigvis et bevis. Da bevis og argument ikke er forbundet i en biimplikation er de ikke ens ("det samme").

Men for at svare på det du mente: Du kan godt bruge et bevis som din argumentation. :)


Skriv et svar til: Hurtigt mat spørgsmål :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.