Matematik

Roernes masse

25. august 2015 af AndreasRothhausPedersen (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, jeg er gået i stå i denne her opgave: Hvor mange procent udgør sukkeret af roernes masse på den anden lastbil.

De informationer jeg har fået lyder: 
Lastbilen, som skal transportere roerne fra marken til sukkerfabrikken, kan laste 48 m3 . Den må højst køre med en last på 33 tons. En kubikmeter roer vejer ca. 700 kg. Alle roerne fylder ialt 420m3.

Når roerne kommer til sukkerfabrikken, måler man renhedsprocenten og sukkerprocenten. Renhedsprocenten angiver, hvor stor en procentdel af roernes masse der er rene roer. Sukkerprocenten angiver, hvor stor en procentdel af de rene roer der er sukker.

På en anden lastbil har roerne en renhedsprocent på 87 og en sukkerprocent på 18.

Har lagt et billed ind, det er spørgsmålet med en rød cirkel rundt om som jeg har brug for hjælp til hvis du/i skulle være i tvivl.

Tak for hjælpen :)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2015 af Soeffi

Har du løst de andre?


Svar #2
25. august 2015 af AndreasRothhausPedersen (Slettet)

Ja jeg har løst de andre, det er kun 4.4 jeg har brug for hjælp til :) Jeg er i tvivl om det der med massen af lastbilen 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2015 af Soeffi

#2 Ja jeg har løst de andre, det er kun 4.4 jeg har brug for hjælp til :) Jeg er i tvivl om det der med massen af lastbilen 

Hvorfor skal du kende massen af lastbilen?


Svar #4
25. august 2015 af AndreasRothhausPedersen (Slettet)

m8 jeg skal bare have hjælp til 4.4 som lyder: Hvor mange procent udgør sukkeret af roernes masse på den anden lastbil. Det var en fejl før, det er vel roernes masse jeg skal bruge ikke lastbilens :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2015 af Soeffi

#4

Er du sikker på, at du har brug for en masse?


Svar #6
25. august 2015 af AndreasRothhausPedersen (Slettet)

det går jeg da ud fra når opgaven siger at jeg skal bruge en masse af noget, men hvis du nu bare læser opgaven på billedet kan du vel forstå den?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2015 af Soeffi

Opgaven lyder:

Hvor mange % udgør sukkeret af roernes masse på den anden lastbil?

Du bliver ikke spurgt om en masse kun om et %-tal.


Svar #8
26. august 2015 af AndreasRothhausPedersen (Slettet)

Så får at regne den ud skal jeg faktisk bare gør som i opgave 4.3?


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. august 2015 af Soeffi

4.4 spørger om procent, hvor 4.3 spørger om masse, det er forskellen.


Svar #10
26. august 2015 af AndreasRothhausPedersen (Slettet)

Er vi enige i at 4.3 er 5,14 tons?


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. august 2015 af Soeffi

#10 Er vi enige i at 4.3 er 5,14 tons?

Jeg får 5,05 tons.


Svar #12
26. august 2015 af AndreasRothhausPedersen (Slettet)

Altså den udregning jeg lavede lyder: (33600/100*90/100*17)

Men hvordan vil du regne den sidste ud?


Brugbart svar (1)

Svar #13
26. august 2015 af Soeffi

4.4. Hvis du foretrækker at regne med masser, så lad os sige, at roerne i alt vejer x tons. Sukkerets masse er dermed: x · 0,87 · 0,18 = 0,1566 · x. Forholdet mellem sukkerets masse og roernes masse er så:

masse af sukker / masse af roer = (0,1566 · x)/x = 0,1566 = 15,7%.


Svar #14
27. august 2015 af AndreasRothhausPedersen (Slettet)

Mange tak


Skriv et svar til: Roernes masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.