Kemi

Tryk i en beholder

10. september 2015 af TheHighSchooler (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har fået stillet den opgave, at jeg skal beregne trykket i en beholder efter en temperaturstigning.

Der kigges på denne reaktion: 2H(g) + CO (g) --> CH3OH (g)

Jeg ved følgende:

Før opvarmningen var partialtrykkene og totaltrykket:

p(H2): 13.8 bar

p(CH3OH): 17.3 bar

p(CO): 22 bar

p(total): 53.1 bar

Ligevægtskonstanten er da 0.0042 bar2

Efter opvarmningen (de specifikke temperaturer er ikke oplyst) er ligevægtskonstanten på 0.0028 bar-2

Jeg skal altså herudfra kunne beregne partialtrykkene og totaltrykket, hvilket jeg har problemer med:

Mit bud er, at den første reaktionsbrøk på en eller anden måde kommer i spil: K = 17.3 bar/((13.8 bar)2*22bar) 

Hvordan løser jeg opgaven?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2015 af mathon

              \frac{p_{CH_3OH}}{{p_{H_2}}^2\cdot p_{CO}}=0{,}0042\; bar^{-2}

              \frac{p_{CH_3OH}\cdot k^{-1}}{(p_{H_2}\cdot k)^2\cdot p_{CO}\cdot k}=\frac{P_{CH_3OH}}{(P_{H_2})^2\cdot P_{CO}}\cdot k^{-4} =0{,}0028\; bar^{-2}

             
                      k^{-4}=\frac{0{,}0028}{0{,}0042}

                      k^{4}=\frac{0{,}0042}{0{,}0028}

                      k=\left (\frac{0{,}0042}{0{,}0028} \right )^{\frac{1}{4}}=1{,}10668

Efter opvarmningen:
                                  p_{CH_3OH}=(17{,}3\; bar)\cdot k^{-1}=15{,}6\; bar

                                  p_{H_2}=(13{,}8\; bar)\cdot k=15{,}3\; bar
                                  p_{CO}=(22{,}0\; bar)\cdot k=24{,}3\; bar

                                  p_{total}=(15{,}6+15{,}3+24{,}3)\; bar=55{,}2\; bar


Skriv et svar til: Tryk i en beholder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.