Kemi

Michaelis- Menten plot

17. september 2015 af LouiseJense (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude... 

Jeg skal lave en graf over  Michaelis - Menton plot, men værdierne jeg skal lave graf over, giver ikke nogen mening.. Her forneden har jeg de værdier jeg skal bruge, men grafen bliver for mærkelig synes jeg :/ 

Reaktionshastigheden [V]

0,023

0,02

0,02

0,017

0,014

0,013

0,011

0,01

Substratkoncentrationen [S] 

0,5

0,25

0,125

0,05

0,0125

0,005

0,0025

0,001


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2015 af LubDub (Slettet)

Michaelis-Menten ligningen

               V = (Vmax • [S]) / (Km + [S])           

kan omskrives til Lineweaver-Burk ligningen

              1/V = (Km/Vmax) • 1/[S] + 1/Vmax         
                y  =         a      •   x     +    b

Her ses en lineær sammenhæng med
y = 1/V
x = 1/[S]
a = Km/Vmax
b = skæringen med y-aksen = 1/Vmax
skæringen med x-aksen = -1/Km


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2015 af LubDub (Slettet)

... Altså beregn 1/V og 1/[S], lav lineær regression og plot grafen for den lineære ligning i et koordinatsystem (det hedder et Lineweaver-Burk Plot).


Skriv et svar til: Michaelis- Menten plot

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.