Kemi

Michaelis-Menten - enheder

19. september 2015 af Cecillie95 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg skal beregne reaktionshastigheden ud fra Michaelis-Menten ligningen.

Jeg har følgende værdier:
Vmax = 2.41 mikromol/min
KM = 62.50 mM
[S] = 100 mM

Jeg har omregnet Vmax værdien til mmol/min (0.00241), men hvad pokker gør jeg for at få den over i mM? Jeg kan jo ikke blande molær og mol.. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2015 af mathon

                 v=\frac{v_{max}\cdot \left [ S \right ]}{K_{m}+\left [ S \right ]}=\frac{(2{,}41 \; \frac{\mu mol}{min})\cdot \left ( 100\; mM \right )}{\left (62{,}50\; mM \right )+\left (100\; mM \right )}=1{,}483\; \frac{\mu mol}{min}

                    \frac{ \left [ S \right ]}{K_{m}+\left [ S \right ]}   er dimensionsløs.


Skriv et svar til: Michaelis-Menten - enheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.