Matematik

HJÆLP MIG HURTIG VENLIGST

21. september 2015 af snylt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Afgør ved hjælp af f' om hver af nedstående funktioner er monotone.

1) f(x) 5x+3

2) f(x) -x^3 - 4x

Hvad SKAL man ? Hjælpppp


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2015 af mette48 (Slettet)

Find f '(x)

hvis f '(x) altid har samme fortegn er f(x) monotomt voksene hvis f '(x) >0 eller monotomt aftagende hvis f '(x) <0


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2015 af StoreNord

Se Geogebra vedhæftet.


Svar #3
21. september 2015 af snylt (Slettet)

Jamen, forstår ikke helt.. Jeg skal først finde f'(x) lad os tage #2 vedhæftede.

3x2 +4 hvordan kan jeg helt præcis finde ud af, at den er monoton?

- fordi, hvornår er en funktion ikke monoton?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2015 af StoreNord

Din f er monotont faldende.

Din f' er da ikke faldende hele tiden.

En parabel er heller ikke monoton.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2015 af mathon

2) f(x) -x^3 - 4x   ???
                                    f(x)=-x^3-4x
                    eller
                                    f(x)=x^3-4x

Uanset hvad, kan f{\, }'(x) ikke blive \pm 3x^2\mathbf{\color{Red} +}4


Svar #6
22. september 2015 af snylt (Slettet)

Hvorfor kan den ikke det? HVORDAN skal jeg finde ud af, om den er det ene eller andet? Hvad er fremgangsmåden?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september 2015 af mathon

Det gentages:

2) f(x) -x^3 - 4x   ???
                                    f(x)=-x^3-4x
                    eller
                                    f(x)=x^3-4x


Skriv et svar til: HJÆLP MIG HURTIG VENLIGST

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.