Matematik

Vægt, massefylde og rumfang.

28. september 2015 af drmona (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Jeg har lidt svær ved denne her opgave, som jeg håber I kan hjælpe mig med :)

Opgaven lyder således:

"En beton har massefylden 2.2 g/cm3.
Betonens længde: 25cm højde: 40cm bredde: 30cm. (Jeg ved godt at rumfanget derfor er 30000)
Find betonklodsens vægt i kilogram"

Så der er massefylde og rumfang. Hvordan skal jeg så finde vægten? Og hvilken enhed skal jeg bruge?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2015 af peter lind

Masse = massefylde*rumfang.


Brugbart svar (2)

Svar #2
28. september 2015 af StoreNord

\\2,2\left [ \frac{g}{cm^{3}} \right ]*30000\left [ cm^{3} \right ]= \\2,2*30000\left [ \frac{g}{cm^{3}}*cm^{3} \right ] =\\66000\left [ g \right ]


Svar #3
28. september 2015 af drmona (Slettet)

Så 2,2* 30000? Det giver 66000

Svar #4
28. september 2015 af drmona (Slettet)

Til #2 er svaret så 66000g? :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2015 af StoreNord

Nej du skal lave det om til kilogram,   :)


Svar #6
28. september 2015 af drmona (Slettet)

Nå ja, det havde jeg helt glemt. Svaret er derfor 66kg :)
Tusind tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2015 af mathon

eller da 2{,}2\; \frac{g}{cm^3}=2{,}2\; \frac{kg}{dm^3}


              masse = rumfang · massefylde

              m=(2{,}5\; dm)\cdot (4\; dm)\cdot (3\; dm)\cdot \left(2{,}2\; \frac{kg}{dm^3}\right)=66\; kg
        


Skriv et svar til: Vægt, massefylde og rumfang.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.