Matematik

Maple - simpelt spørgsmål

25. oktober 2015 af mariarasmussen96 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heeeej

Jeg har et simpelt spørgsmål til maple, som jeg slet ikke kan finde ud af selv :(

Hvis jeg har en given funktion, og x skal defineres som større end noget

et eksempel:

l(t) := 162*(1-0.98*exp(-0.2*t), 0<t<20)

hvordan skriver jeg intervallet for t? :( bare så jeg ved det til en anden gang også!


Svar #1
25. oktober 2015 af mariarasmussen96 (Slettet)

Det er bare fordi maple bliver ved med at skrive error, og jeg kan simpelthen ikke finde svaret på nettet :(


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2015 af Keal (Slettet)

Måske du mener

l:= t -> piecewise(t>0 and t<20, 162*(1-0.98*exp(-0.2*t)), undefined)


Svar #3
25. oktober 2015 af mariarasmussen96 (Slettet)

er det sådan man skriver, hvis værdierne for t skal være større end 0 men mindre end 20? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2015 af Keal (Slettet)

Ja, hvis funktionen kun er defineret for t∈(0, 20).


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2015 af JonasB13 (Slettet)

Hvad er dette ?


Svar #6
26. oktober 2015 af mariarasmussen96 (Slettet)

Hvad hvis x skal være mindre eller lig nul?  :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2015 af Keal (Slettet)

Eksempel: Funktionen f(x) = x, x ≤ 0 kan skrives

f:= x -> piecewise(x<=0, x, undefined)


Svar #8
26. oktober 2015 af mariarasmussen96 (Slettet)

Det sidste spørgsmål, for jeg kan simpelthen ikke finde ud af det

Hvordan skal jeg definere, at resultatet af x skal være større end nul? 


Svar #9
26. oktober 2015 af mariarasmussen96 (Slettet)

http://tinypic.com/r/xonxua/8


Skriv et svar til: Maple - simpelt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.