Matematik

to opgaver

03. november 2015 af Aleynaa - Niveau: A-niveau

(2a-2b)2 + (a+b)(a-b) =

og

2(a2+b2) - (a+b) (a-b)+(a+b)2 - (a+b)(2a-b) =

Jeg er gået i stå :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2015 af StoreNord

(2a-2b)2        er kvadratet på en toleddet størrelse = første led i anden +andet led i anden og det dobbelte produkt af leddene.

(a+b)(a-b)       man ganger 2 to-leddede størrelser med hinanden ved at gange hvert led i den ene størrelse med hvert led i den anden størrelse. Det gir 4 led.

2(a2+b2) - (a+b) (a-b)+(a+b)2 - (a+b)(2a-b)  er 2 gange den første parentes og 2 gange den sidste parentes (hvis den da ikke skal kvadreres); derfra skal du så trække produktet af de 2 midterste parenteser.


Svar #2
03. november 2015 af Aleynaa

til den første opgave vil det så være:

4a - 4b + a2 -ab + ba - b2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2015 af StoreNord

Svar #1 indeholder fejl i de sidste 2 linjer. Jeg ved det godt, men det opdager trådstarter jo nok.


Svar #4
03. november 2015 af Aleynaa

Men har jeg udregnet det forkert, jeg er gået helt i kold


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2015 af StoreNord

Prøv igen!

4a²+4b²-8ab+a²-b²=         (to tals sum gange de samme tals differens er differensen mellem deres produkter)

5a²+3b²-8ab


Svar #6
03. november 2015 af Aleynaa

hvorfor 5a2og 3b2

Altså når man ligger 4a2 og 4b2 får man 8ab. men det sidste du har skrevet har jeg ikke forstået 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. november 2015 af StoreNord

Du påstår at:     --   4a2 og 4b2 får man 8ab  -- du kan da ikke lægge æbler og pærer sammen!


Svar #8
03. november 2015 af Aleynaa

jeg er helt blank til reducerings opgaver. kan du fortælle mig fremgangsmåden hvor du viser hvad det er du gør vil være en kæmpe hjælp 


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. november 2015 af StoreNord

(2a-2b)2 + (a+b)(a-b) =

4a²+4b²-8ab    (-8ab er det dobbelte produkt)

+     a²-b²=         (to tals sum gange de samme tals differens er differensen mellem deres produkter)

4a²+4b²-8ab  + (a²-b²)      (som reduceres til)

5a²+3b²-8ab


Svar #10
03. november 2015 af Aleynaa

5a²+3b² hvordan kan man få 5 og 3 det er netop der jeg går i stå


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. november 2015 af StoreNord

4a²+4b²-8ab  + (a²-b²)      (som reduceres til)

4a²+4b²-8ab  + a²-b²     (parentesen er nu hævet; du har 5 led)

(første og fjerde led lægges sammentil 5a²)    

(andet og femte led trækkes fra hinanden)

5a²+3b²-8ab


Skriv et svar til: to opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.