Kemi

Masse% til masse

11. november 2015 af Myspunk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Er det muligt at regne masseprocenten om til massen af det rene stof (a)? Jeg har selv forsøgt at regne baglæns, men kan ikke rigtigt finde ud af hvordan man gør, eller om det er muligt? Er der nogen af jer derude der ved det? og som kan skrive et bevis for det? :)

m(a)/m(blanding) * 100

^virker ret simpelt. Men mit problem opstår i, at jeg kun har fået selve masseprocenten oplyst og i følge min egen teori, så skal jeg bruge enten m(a) eller m(blanding) for at komme videre. Hvad tænker du om det?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2015 af mathon


           m_{ren}=m_{bla}\cdot p\cdot 10^{-2}


Svar #2
11. november 2015 af Myspunk (Slettet)

P, som i rho/densitet, eller P, som i tryk? og hvor kommer 10-2 fra? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. november 2015 af mathon

eller

           m_{ren}=m_{bla}\cdot \frac{p}{100}         når p er masseprocenten.


Svar #4
11. november 2015 af Myspunk (Slettet)

Nåååårh, ja okay, nu forstår jeg ;)

Men kan det så virkelig passe, at mængden af fx. HCl i en opløsning med volumen a 1000 mL, bliver til 360 g rent stof?

1000 mL * 36/100 = 360 g.??

(Hvis masseprocent = 36.)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2015 af mathon

Det afhænger af (HCl)-densiteten.


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. november 2015 af mathon


Der gælder jo
                                 \frac{n}{V}=p\cdot 10^{-2}\cdot \frac{\varrho }{M}

                                  n\cdot M=p\cdot 10^{-2}\cdot \varrho \cdot V

                                  m=p\cdot 10^{-2}\cdot \varrho \cdot V

                                 


Svar #7
11. november 2015 af Myspunk (Slettet)

Et andet indlæg herinde siger, at densiteten er 1,18 g/mL. Vil du forklare mig, hvordan du gør? :)


Svar #8
11. november 2015 af Myspunk (Slettet)

okay, således:

m = 36 *10-2 * 1,18 * 1000 

dette giver mig 424,79 g HCl. Men det er korrekt?

Alle tre formler er forskellige formler for det samme, ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #9
11. november 2015 af mathon


       m_{HCl}=0{,}36\cdot (1000\; mL)\cdot (1{,}18\; \tfrac{g}{mL})=424{,}8\; g

såfremt densiteten er korrekt.


Svar #10
11. november 2015 af Myspunk (Slettet)

Fantastisk! Tusind tak Mathon! :)


Skriv et svar til: Masse% til masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.