Matematik

2. Gradsligninger HJÆLP HJÆLP

02. december 2015 af Lærke99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ligningen lyder således: 4-x2=0

Har ingen ide om hvad jeg skal gøre, når jeg kun har 2 bekendte. 

Normalt lyder ligningen jo=   ax2+bx+c=0 Hvor der altså både er a, b og c. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2015 af 123434 (Slettet)

4-x2=0

4-x2-4=0-4

-x2=-4

-x2/-1=-4/-1

x2=4

√x2=√4

x=2

Man behøver ikke bruge formlen for andengradsligningen


Svar #2
02. december 2015 af Lærke99 (Slettet)

er b så 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2015 af 123434 (Slettet)

2#

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2015 af Stats

a·x2 + b·x + c = 0 

I dit tilfælde

-1·x2 + 0·x + 4 = 0

Hvis du hellere vil bruge formlen for andengradsligningen

x = (-b ± √d) / 2a = (0 ± √16) / 2·(-1)   = ±4/(-2) = ± 2

Eller ved brug af kvadratsætningerne

4 - x2 = 0 ⇔ (2 - x)(2 + x) = 0

hvor svaret kan aflæses

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2015 af mette48 (Slettet)

#1 mangler den ene løsning

4-X2 = 0

4=x2

x=2  v  x=-2


Skriv et svar til: 2. Gradsligninger HJÆLP HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.