Kemi

Beregne masse% for citronsyre?

18. december 2015 af Godtgåe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skulle gerne få noget omkring 5%, men jeg får et resultat på 1.52%...

Det er et forsøg, hvor vi titrerer fortynder citronsaft og bruger NaOH som titrant. 

Masse af citron: 132g

Stofmængden af NaOH: n = 0,1 M * 0,0489 L = 0,00489 mol

Stofmængden af citronsyre: Eftersom NaOH reagerer i forholdet 1:3 med citronsyren skal man dividerer med 3.

n(CitH3)= 0,00489 mol / 3 = 0,00163 mol

Massen af citronsyre:

Den molare masse af citronsyre (C6H8O7): 192,12 g/mol.

Massen beregnes vha formel: m=n*M = m(CitH3) = 0,00163 mol * 192,12 g/mol = 0,313 g

Masseprocenten af citronsyre i citronsaften:

Masse%: m(A) / m (opløsning * 100) →  0,313 g / 20.6 g = 1.52 %

Vi fik beregnet densiteten for citronsaft til at være 1.03g/mL

Hvad er det, der går galt? Er det bare mine tal der er mærkelige?

 

Svar #1
18. december 2015 af Godtgåe (Slettet)

Nå ja, vi fortyndede opløsningen med en faktor 5

 

Skriv et svar til: Beregne masse% for citronsyre?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.