Kemi

Hjælp til beregning af molare volumen for en gas ved 0°C, 100°C, 1000°C (101 kPa) ?

05. januar 2016 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan beregner jef den molare volumen for en gas ved 0°C, 100°C, 1000°C (101 kPa) ? 

Håber en kan hjælpe mig med en metode til og løse denne opgave. 

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2016 af mathon

             V=\frac{(1\; mol)\cdot \left ( 8{,}31447\; \tfrac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273{,}15+\{t\}\right )\; K) }{101\cdot 10^3\; Pa}

             V=\left (8{,}232150\cdot 10^{-5}\; \tfrac{m^3}{K} \right )\cdot ((273{,}15+\{t\})\; K)


Svar #2
06. januar 2016 af annahansen2 (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt, er den du har løst for en gas ved 0 grader.?

Kan du evt. forklarer, hvilken formel du bruger til beregning, så jeg kan prøve at løse dem. 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2016 af mathon

#2
             Idealgasligningen
                                                p\cdot V=n\cdot R\cdot T

                                                V=\frac{n\cdot R\cdot T}{p}=\frac{n\cdot R}{p}\cdot T


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2016 af mathon

                                            \begin{array} {c|c} temperatur&volumen\\ \hline 0^{\circ}C&22{,}5\; L\\ \hline 100^{\circ}C&30{,}72\; L\\ \hline 1000^{\circ}C&104{,}81\; L \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til beregning af molare volumen for en gas ved 0°C, 100°C, 1000°C (101 kPa) ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.