Matematik

sammensat funktion

10. januar 2016 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogle der kan forklare mig hvad den indre funktion og hvad den ydre funktion er i dette tilfælde?

Vedhæftet fil: ligninger.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2016 af Stats

ligninger.PNG

Den ydre: 4·et
Den indre: 3/t

g(t) = 4et
h(t) = 3/t
f(t) = g(h(t)) = 4eh(t) = 4e3/t    g er den ydre, og h er den indre

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
10. januar 2016 af Ellapigen (Slettet)

hvis 4*e^t skal differentieres er det så bare 4*e^t


Svar #3
10. januar 2016 af Ellapigen (Slettet)

hvis funktionen skal differentieres hvad giver det så? kan ikke helt se, hvad 3/t differentieret giver


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2016 af Stats

f'(t) = g'(h(t))·h'(t) , altså, differentier den ydre og behold den indre, gang derfter den indre differentierte på. (uformelt sagt.)

#2 ja. :)

#3 3/t = 3·(1/t) = 3·t-1 - prøv at differentier den herfra.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.