Matematik

3. gradsligning

10. januar 2016 af Daisyangel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, hvordan finder man a,b og c i en 3. gradsligning. Jeg har vedhæftet opgaven som et billede.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2016 af peter lind

Der gælder f'(0) = f'(20) = 0 og f(20) = 0

Find f'(x) udtrykt bed a,b og c. Indsæt det ovenstående i f'(x) og f(x). Det giver 3 ligninger med 3 ubekendte, som du må løse

Det er ikke en ligning men et 3. grads polynomium


Svar #3
10. januar 2016 af Daisyangel (Slettet)

Nåårh tak skal du have :)


Svar #4
10. januar 2016 af Daisyangel (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på hvad der menes med f'(0) = f'(20) = 0, kan du forklare mig det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2016 af peter lind

f'(x) = 3ax2+2bx+c  erstat x med 0 og sæt resultatet lig med 0. Tilsvarende for x = 20


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2016 af Soeffi


Skriv et svar til: 3. gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.