Kemi

Masse

13. januar 2016 af axx2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er massen af 0,357 mol guld? og hvordan kan man finde svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2016 af mathon

Du finder gulds molmasse M_{Au} i det periodiske system.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2016 af mathon

        m=n\cdot M_{Au}


Svar #3
13. januar 2016 af axx2 (Slettet)

#1

Du finder gulds molmasse i det periodiske system.

Jeg kan ikke rigtig finde ud af at svare på spørgsmålet. Kan du vise mig hvordan man finder frem til svaret? :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. januar 2016 af BadBoyBard (Slettet)

#0: Husk denne formel:


m=n\cdot M

Hvor: m er massen (i gram), n er stofmængden (i mol), og M er molarmassen af atomet, som du altid kan slå op i et periodisk system.

I dit tilfælde, er det guldsmolarmasse du leder efter. Lad os slå dette op i et periodisk system. Vi får, at:

M(Au)= 196.96657

Derfor vil massen af 0.357 mol guld være:

m=0.357\cdot 196.96657= 70.31707 gram

Giver det mening?

Bard


Svar #5
13. januar 2016 af axx2 (Slettet)

#4

#0: Husk denne formel:


m=n\cdot M

Hvor: m er massen (i gram), n er stofmængden (i mol), og M er molarmassen af atomet, som du altid kan slå op i et periodisk system.

I dit tilfælde, er det guldsmolarmasse du leder efter. Lad os slå dette op i et periodisk system. Vi får, at:

M(Au)= 196.96657

Derfor vil massen af 0.357 mol guld være:

m=0.357\cdot 196.96657= 70.31707 gram

Giver det mening?

Bard

Ja! tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2016 af BadBoyBard (Slettet)

Helt fint -- selv tak. 

Bard


Svar #7
13. januar 2016 af axx2 (Slettet)

#6

Helt fint -- selv tak. 

Bard

Jeg har også fundet massen af 0,357 mol carbon (hvilket er 4,2878199 g)
Er der flest guldatomer eller carbonatomer- eller er der lige mange i de portioner? Og hvordan kan man finde svaret på det? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. januar 2016 af mathon


               m=(0{,}357\; {\color{Red} mol})\cdot \left ( 196{,}97\; {\color{Red} \tfrac{g}{mol}} \right )=(0{,}357\cdot196{,}97 )\cdot {\color{Red} \left ( \tfrac{mol\cdot g}{mol} \right )}=70{,}3183\; g   


Brugbart svar (1)

Svar #9
13. januar 2016 af mathon

                       Samme antal mol indeholder samme antal enheder.

                       1 mol indeholder \{N_A\} enheder.

                       \{N_A\}=6{,}02214\cdot 10^{23}


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. januar 2016 af BadBoyBard (Slettet)

#7: Det er jo et trickspørgsmål. 0,357 mol carbon og 0,357 mol guld vil jo indholde den samme mængde atomer, da stofmængderne i mol (n) er ens. 

Hvis spørgsmålet havde været, om 0,357 g carbon eller 0,357 g guld indholder flere atomer, så er svaret carbon indholder flere atomer, da du skal bruge flere carbon atomer for at få 0,357 g carbon end du ville for at få 0,357 g guld.

Dette skyldes, at carbon har en lavere molarmasse (M) end guld har. 

Giver dette mening?

Bard


Skriv et svar til: Masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.