Matematik

Vægten på et prisme

21. januar 2016 af OK1907 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Et firsidet prisme af stål har kvadratiske endeflader med siden 2 cm. Prismets længde er 7 cm. Hvor meget vejer prismet når stålet vejer 7,5 g. pr. cm2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2016 af mathon

               masse = rumfang · massefylde


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2016 af mathon

          m=L\cdot A_{endeflade}\cdot \left ( 7{,}5\; \tfrac{g}{cm^3} \right )


Svar #3
21. januar 2016 af OK1907 (Slettet)

Hvis jeg har gjort det rigtigt: 7* 4*2:7,5= 7,46 g


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2016 af mathon

             

             m=\left ( 7\; cm \right )\cdot \left ( 4\; cm^2 \right )\cdot \left ( 7{,}5\; \frac{g}{cm^3} \right )=\left (7\cdot 4\cdot 7{,}5 \right )\cdot cm\cdot cm^2\cdot \frac{g}{cm^3}=210\; g


Skriv et svar til: Vægten på et prisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.