Kemi

masse % af eddikesyre

28. januar 2016 af laco (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har følgende problem som jeg håber nogen kan forklare mig hvordan man udregner.

Beregn masse% af eddikesyre i husholdningseddike. Vis formler samt beregning.

Densiteten af eddike, p=1.010g/mL.

Hvordan udregner jeg dette?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2016 af mathon

For en c\; M opløsning af eddikesyre
gælder:
               p_{masse}\%=\frac{masse\; af\; ren\; eddikesyre}{masse\; af\; eddikesyreopl\o sning}\cdot 100\%=

               \frac{n\cdot M}{V\cdot \varrho }\cdot 100\%=\frac{c\cdot M}{\varrho }\cdot 100\%=c\cdot \frac{60{,}052\; \tfrac{g}{mol}}{1010\; \tfrac{g}{L} }\cdot 100\%=c\cdot \left ( 5{,}94574\; \tfrac{L}{mol} \right )\%


Skriv et svar til: masse % af eddikesyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.