Kemi

Hurtig hjælp til stofmængdeberegning

22. februar 2016 af elev78 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg søger hjælp til en hurtigt beregning:

Beregn stofmængden af den tilsatte KOH-opløsning og dermed stofmængden af frie carboxylsyrer i den afvejede msse af fedtstof.

Jeg ved at stofmængde af KOH = 1.5 mol

og jeg ved at KOH og carboxylsyre er lige ækvivalente mængder.

Men jeg aner ikke, hvordan jeg skal komme videre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2016 af Heptan

Der har du svaret - der er 1,5 mol frie carboxylsyrer i den afvejede masse af fedtstof. Hvad skal du så bagefter?


Svar #2
26. februar 2016 af elev78 (Slettet)

Mit fedtstof vejer 10,219 g og jeg har brugt 1.5 ml

Beregn stofmængden af den tilsatte KOH-opl'sning og dermed stofmængden af carboxylsyrer i den afvejede masse af fedtstoffet

n(KOH)=0,100M* 0,0015L = 0,0005 mol

Jeg ved ikke hvordan jeg skal komme videre. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2016 af Heptan

Altså jeg får

n(KOH)=0,100M* 0,0015L = 0,00015 mol


Svar #4
27. februar 2016 af elev78 (Slettet)

Lige et andet spørgsmål, Hvad vil det sige at beregne den overskydende stofmængde af KOH ud? 

Er det bare om at minusse de to volume-værdier med hinanden? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2016 af Heptan

Ja, det er det vel.


Skriv et svar til: Hurtig hjælp til stofmængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.