Matematik

Beregn højden af trikanten

02. april 2016 af Kent123456 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

der er to sider den en er 12cm og den anden er 13cm. højden ved man ikke hvad er

 - skal vide hvad hjøden er hvordan gør jeg?!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2016 af mathon

Er trekanten retvinklet?


Svar #2
02. april 2016 af Kent123456 (Slettet)

Ja det er det Citer


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2016 af mathon

Så gælder - formentlig - i følge Pythagoras' læresætning:

                        h^2+12^2=13^2 hvoraf du kan beregne h.


Svar #4
02. april 2016 af Kent123456 (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt jeg ved jo ikke hvad h jeg.... kan du skrive svar`?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2016 af mathon

               h^2=13^2-12^2


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2016 af mette48 (Slettet)

Der er tre højder i en trekant. I en retvinklet trekant er de to højder sammenfaldende med katederne, da de står vinkelret på siderne. Den ene højde er 12 cm. Den anden katede kan beregnes ved hjælp af pythagores (h2=132-122   h=5)

Den sidste højde kan beregnes ved hjælp af arealet for trekanten

½*5*12=½*13*h

h=½*5*12/(½*13)≈4,6 cm


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. april 2016 af mathon

       

                         h_c=\frac{5\cdot 12}{13}


Skriv et svar til: Beregn højden af trikanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.