Matematik

VIGTIGT !!!

13. april 2016 af HamidaSaid (Slettet) - Niveau: A-niveau

En virksomhed afsætter to varer A og B. Det samlede ugentlige dækningsbidrag DB kan bestemmes ved.

DB(x,y)=-x2+800x-0,25y2+300y

Hvor x angiver afsætningen pr. uge af vare A og y angiver afsætningen pr. uge af vare B

a) Bestem det samlede ugentlige dækningsbidrag ved en produktion på 300 stk. af vare A og 600 stk. af vare B.

En niveaukurve N(t) er givet ved DB(x,y)=t

b) Gør rede for at N(240000) fremstiller en ellipse med centrum i (400,600) og tegn N(240000) i et koordinatsystem.

Skal jeg sætte 300 i x's plads og 600 i y's plads også regne den ud normalt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2016 af Toonwire

I delopgave a er det, som du selv siger, bare at indsætte de opgivne værdier for hhv. x og y.

Jeg går ud fra at du har glem at angive tallene efter variablerne som potenser (ellers får du ikke nogen ellipse i delopgave b). Dvs.

$DB$(300,600)=-300^2+800\cdot 300-0.25\cdot 600^2+300\cdot 600


Svar #2
14. april 2016 af HamidaSaid (Slettet)

Har fået styr på a og b

Men sidder lidt fast i opgave c) Der lyder således

Afsætningen af vare A og vare B er underlagt følgende betingelser:

1,5x+3y≤2400

0,25x+0,25y≤250

x≥0

y≥0


Svar #3
14. april 2016 af HamidaSaid (Slettet)

Har fået styr på a og b

Men sidder lidt fast i opgave c) Der lyder således

Afsætningen af vare A og vare B er underlagt følgende betingelser:

1,5x+3y≤2400

0,25x+0,25y≤250

x≥0

y≥0

Bestem den afsætning af vare A og vare B, der giver det størst mulige samlede ugentlige dækningsbidrag


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2016 af Toonwire

 .


Skriv et svar til: VIGTIGT !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.