Matematik

Differentiering af sammensatte funktioner uden hjælpemidler

13. november 2016 af Limitlesss (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal differentiere følgende sammensatte funktioner uden hjælpemidler (vedhæftet som fil).

Er der nogen, som kan forklare mig det trinvist?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2016 af peter lind

Har du prøve selv ? h1(x) Kan du se hvilken to funktioner den er sammensat af ?


Svar #3
13. november 2016 af Limitlesss (Slettet)

Første eksempel
Så vidt jeg har forstået, så skal man starte med at finde den indre funktion og den ydre funktion.


Den indre funktion:
g(x) = 8-2x
Den ydre funktion:
f(x) = kvadratrod-af-x


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2016 af StoreNord

Den ydre differentieret af den indre             gange den indre differentieret.


Svar #5
13. november 2016 af Limitlesss (Slettet)

Er dette rigtigt??


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2016 af peter lind

Næsten g'(x) = -2 ikke 2. Du bør forkorte 2 ud


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. november 2016 af mathon

           {h_2}{ }'(x)=\frac{1}{2\sqrt{\tfrac{3}{4}x+3}}\cdot \frac{3}{4}=\frac{3}{8\sqrt{\tfrac{3}{4}x+3}}


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. november 2016 af mathon

           {h_3}{ }'(x)=2\cdot \left ( x^2+2 \right )\cdot 2x=4x\cdot ( x^2+2 )


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. november 2016 af mathon

           {h_4}{ }'(x)=\frac{1}{2 \sqrt{10-x^2}}\cdot (-2x)=\frac{-x}{ \sqrt{10-x^2}}\; \; \; \; \; \; \; \; \; -\sqrt{10}<x<\sqrt{10}


Skriv et svar til: Differentiering af sammensatte funktioner uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.