Matematik

Hvor mange år varer det, før der er 28.300 indbyggere i byen?

18. november 2016 af Jenslarsenn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har til opgave at finde ud af, hvor mange år det varer, før der er 28300 indbyggere i en by, som har en vækst på 3% om året og har pt 12000 indbyggere :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2016 af StoreNord

Løs ligningen      12000*(1,03)n=28300

eller tegn funktionen med Geogebra.


Svar #2
18. november 2016 af Jenslarsenn (Slettet)

n er det det samme som x?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. november 2016 af mathon


Svar #4
18. november 2016 af Jenslarsenn (Slettet)

Forstår simpelthen ikke hvordan man løser ligningen. 

Tænker noget med noget logaritme osv..


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. november 2016 af mathon

          1{,}03^x=\frac{28300}{12000}=2{,}35833
Logaritmer og løs.


Svar #6
18. november 2016 af Jenslarsenn (Slettet)

Kan det passe svaret er 29.02 ? .)


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. november 2016 af StoreNord

Nemlig!


Svar #8
18. november 2016 af Jenslarsenn (Slettet)

Tak :-)


Skriv et svar til: Hvor mange år varer det, før der er 28.300 indbyggere i byen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.