Kemi

Mg^2+ koncentration i vandig opløsning mættet med Mg(OH)2

20. november 2016 af wes2 - Niveau: A-niveau

Nogen der har et bud på hvordan man lige løser den opgave?

Hvad er koncentrationen af Mg^2+ ioner i den mættede opløsning? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2016 af mathon

I mættet opløsning:
   kaldes den molære opløselighed for s
   haves:
                                       Mg(O\! H)_2\, _{\textit{(s)}}\; \rightleftharpoons \; \; Mg^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, O\! H^-\, _{\textit{(aq)}}
   ligevægtsmolariteter:                                     s                      2s    

   opløselighedsproduktet
   er:                 

                                               \left [Mg^{2+} \right ]\cdot \left [OH^- \right ]^2=K_{sp}

                                               s\cdot (2s)^2=K_{sp}

                                               4s^3=K_{sp}

                                               s=\left (\frac{K_{sp}}{4} \right )^{\frac{1}{3}}

                                               s=\left (\frac{5\cdot 10^{-12}\; M^3}{4} \right )^{\frac{1}{3}}=1{,}07722\cdot 10^{-4}\; M

   \left [ Mg^{2+} \right ]_{m\ae ttet}=s=1{,}07722\cdot 10^{-4}\; M


Svar #2
21. november 2016 af wes2

Tak skal du have :)


Svar #3
21. november 2016 af wes2

Hvorledes har du fundet equilibrium konstanten? På wiki står der, at den er 5.61*10^-4 for magnesium hydroxid. Kan se at svaret skal være [Mg2+] = 1.44*10^-4. Så går ud fra det ikke er den rette værdi af Ksp. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2016 af mathon

Mit opslag er foretaget i
                            Tashenbuch der Chemie  ISBN: 3-8171-1760-4
men i https://en.wikipedia.org/wiki/Magnesium_hydroxide  er Solubility product for Mg(OH)2 opgivet til 5.61×10−12 M3.


Skriv et svar til: Mg^2+ koncentration i vandig opløsning mættet med Mg(OH)2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.