Matematik

hjælp hurtigt tak

02. december 2016 af MATHG (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej har defineret funktion men ved så ikke hvad jeg derefter skal

ved godt jeg skal finde x men ved ikke hvordan jeg gør idet jeg får x til 0

opgaven er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2016 af AMelev

Undlad at starte en ny tråd med samme opgave!

Hvad har du fået F(x) til?
Fortæl, hvad du har fundet ud af, indtil videre.

Du skal bestemme F'(x) og finde 0-punkter og fortegn for den:
Ud fra det skal du så bestemme monotoniforhold for F.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. december 2016 af Smail K (Slettet)

Du skal først sætte udtrykket for O(x) og a(x) ind på deres pladser i F(x), og reducere.

Dette skal du selv gøre men resultatet bliver F(x) = -0,0104*x2 +1300*x+106.

Herefter skal du jo finde værdien for x når man skal have den største fortjeneste. Det første du skal gøre er at differentiere funktionen F, altså du skal finde F'(x). Dette skal du selv gøre, resultatet bliver F'(x) = -0.0208*x+1300. Det næste bliver at sætte denne funktion lig med 0 og løse for x. Altså, du skal regne følgende F'(x) = 0. Gør du dette bliver x=62500. Dette vil sige at der skal fremstilles 62500 enheder hvis firmaet skal have den største fortjeneste.

HUSK: plot altid dine funktioner. Allerede der kan du næste se svaret. Husk at få lavet mellemregningerne.


Svar #3
02. december 2016 af MATHG (Slettet)

jeg takker


Skriv et svar til: hjælp hurtigt tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.