Matematik

Funktion

13. december 2016 af Kamp1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved f(x)=2x^3 -57x^2 -120x-5

A) opskriv en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2016 af peter lind

Find f'(x)

Ligningen for tangenten til grafen for f(x) i punktet  (x0, f(x0) ) er y = f'(x0)(x-x0) + f(x0)


Svar #2
13. december 2016 af Kamp1234 (Slettet)

og det betyder?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2016 af julle898989 (Slettet)

det betyder at du har dit punkt P(1,f(1)) som vi kan kalde (x0,f(x0

for at opskrive en ligning til tangenten skal du indsætte dine kendte værdier i tangentensligning:

y = f'(x0)(x-x0) + f(x0)

og du kender allerede f'(x0), x0 og f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2016 af sjls

#2

Ved du, hvordan man finder differentialkvotienten i et punkt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2017 af mathon

         f{\, }'(x)=6x^2-114x-120

         \mathbf{\color{Red} f{\, }'(1)}=6\cdot 1^2-114\cdot 1-120

         \mathbf{\color{Blue} f(1)}=2\cdot 1^3-57\cdot 1^2-120\cdot 1-5

tangent i (1,f(1)):

         y=\mathbf{\color{Red} f{\, }'(1)}\cdot (x-1)+\mathbf{\color{Blue} f(1)}


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.