Matematik

Partiel integration, delvis integration, bestemt integrale HJÆÆLP

23. marts 2017 af Hjælpemiddel (Slettet) - Niveau: A-niveau

HJÆÆLP
Nogen der har et bevis for partiel / delvis integration på et bestemt integrale????

Nødsituration!! ANYONE


Svar #2
23. marts 2017 af Hjælpemiddel (Slettet)

Har jeg gjort, men det er for et ubestemt integrale :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2017 af Moderatoren

Ok, så beskriv hvad du har problemer med og så kan lektiehjælperne vurdere hvordan/om de kan hjælpe dig.


Svar #4
23. marts 2017 af Hjælpemiddel (Slettet)

sætning 4 i dette ark skal jeg bevise


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. marts 2017 af fosfor (Slettet)

Ved produktreglen differentierer

f(x) g(x) = A

til

f(x) g'(x) + f'(x)g(x) =B

dvs. B=A'. Integrer begge sider (bestemt eller ubestemt, her bestemt):

\int_a^b B\ dx = [A]_a^b

\int_a^b \left( f(x) g'(x) + f'(x)g(x)\right) \ dx = [ f(x) g(x)]_a^b

\int_a^b f(x) g'(x) \ dx + \int_a^b f'(x)g(x)\ dx = [f(x)g(x)]_a^b

\int_a^b f(x) g'(x) \ dx = [f(x)g(x)]_a^b - \int_a^b f'(x)g(x)\ dx


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. marts 2017 af mathon

       \int\left ( f(x)\cdot g(x) \right )\mathrm{d}x=F(x)\cdot g(x)-\int F(x)\cdot g{\, }'(x)\, \mathrm{d}x

      \int_{a}^{b}\left ( f(x)\cdot g(x) \right )\mathrm{d}x=\left [F(x)\cdot g(x)\right ]_{a}^{b}-\int_{a}^{b} F(x)\cdot g{\, }'(x)\, \mathrm{d}x


           

     


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. marts 2017 af mathon

…hvor din specifikke opgave

pertinerer til #5's sidste linje.
 


Svar #8
23. marts 2017 af Hjælpemiddel (Slettet)

Jeg fik bare af mine lærer at jeg skulle bevise ligningen for partiel intergration. 

hvordan beviser man så sætning 3, altså den uden grænser? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. marts 2017 af fosfor (Slettet)

Indsæt a=0, b=x i det bestemte integral og juster med additiv konstant.


Svar #10
23. marts 2017 af Hjælpemiddel (Slettet)

Det tror jeg ikke jeg forstår, kan du uddybe?


Skriv et svar til: Partiel integration, delvis integration, bestemt integrale HJÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.