Matematik

Fp9 - Hvor stor er sandsynligheden for, at Anna får et terningkast, hvor de to terninger viser samme øjental?

08. april 2017 af Marc6009 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hjælp!

Hvis en spiller får et terningekast, hvor de to terninger viser samme øjental, må spilleren rykke dobbelt så mange felter, som øjentallene viser.

Hvor stor er sandsynligheden for, at Anna fær et terningkast, hvor de to terninger viser samme øjental?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2017 af fosfor (Slettet)

Mulige udfald:
{1,1}    {1,2}    {1,3}    {1,4}    {1,5}    {1,6}
{2,1}    {2,2}    {2,3}    {2,4}    {2,5}    {2,6}
{3,1}    {3,2}    {3,3}    {3,4}    {3,5}    {3,6}
{4,1}    {4,2}    {4,3}    {4,4}    {4,5}    {4,6}
{5,1}    {5,2}    {5,3}    {5,4}    {5,5}    {5,6}
{6,1}    {6,2}    {6,3}    {6,4}    {6,5}    {6,6}

Hvor mange af udfald disse er gunstige?

Sandsynligheden er antal gunstige divideret med antal mulige.


Svar #2
08. april 2017 af Marc6009 (Slettet)

Så 1/36 ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2017 af StoreNord

Nej.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2017 af peter lind

Antal gunstige udfald delt med antal mulige udfald


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2017 af Ukendterjeg

prøv at tænke der igennem en gang til, så skal du nok få svar :-)?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. april 2017 af StoreNord

{1,1}    {2,2}    {3,3}    {4,4}    {5,5}    {6,6}     er gunstige udfald.

\frac{gunstige \; udfald}{mulige \; udfald}=\frac{6}{36}=\frac{1}{6}


Brugbart svar (2)

Svar #7
08. april 2017 af SuneChr

# 2
Du skal, i # 1, læse diagonalen fra øverst til venstre til nederst til højre og optælle antallet af {...,...} .


Svar #8
08. april 2017 af Marc6009 (Slettet)

Okay forstår det nu, mange tak! :)

Skriv et svar til: Fp9 - Hvor stor er sandsynligheden for, at Anna får et terningkast, hvor de to terninger viser samme øjental?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.