Matematik

Desfinitionmængde af sammensat funktion

16. april 2017 af Sagittarius (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej drenge og piger, jeg sidder og tumler med en opgave i matematik som jeg virkelig godt, kunne få brug for hjælp til. 

En funktion har forskriften:

h(x)=f(g(x))=\sqrt{x+8}

Det oplyses, at funktionen er sat sammen af forskrifterne:

f(x) og g(x)

Derefter skulle jeg opstille forskrifterne for f(x) og g(x) som jeg fik til:

f(x)=\sqrt{x} og g(x)= x + 8

Men her er den opgave som jeg ikke har en idé om hvordan jeg skal lave. Da jeg ikke har forstået Definitionsmængde og Værdimængde fuldt ud:

"Angiv definitionsmængderne: Dm(h), Dm(f) og Dm(g)"

Jeg kunne virkelig bruge en hånd her, hvis det er muligt.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. april 2017 af peter lind

Dm(f)   x≥0

Dm(g)   R

Dm(h)  x≥-8


Svar #2
16. april 2017 af Sagittarius (Slettet)

Tak Peter, men hvordan er det, du finder frem til definitionsmængderne?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. april 2017 af StoreNord

Nemlig.


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. april 2017 af Hansen2084 (Slettet)

Vi ved jo at det ikke er en mulighed at tage kvadratroden til et negativt tal. Derfor skal X være større end 0 og din Dm(f) hedder derfor X≥0 :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. april 2017 af StoreNord

Ja for f(x).


Skriv et svar til: Desfinitionmængde af sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.