Matematik

Stanfunktioner og et hurtigt spørgsmål :)

30. oktober 2017 af Larxx - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen.

Er min løsning korrekt til opgave a og ? 

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. oktober 2017 af LandyA (Slettet)

Ja. 

Jeg plejer altid at omskrive kvadratroden; √t = t1/2

f(t) = √t = t1/2

F(t) = (2/3)t·√t + k= (2/3)t(3/2) + k

Så syntes jeg det bliver nemmere at have med at gøre, i forhold til at finde stamfunktionen, men helt rigtigt. 


Svar #2
30. oktober 2017 af Larxx

Mange gange tak for dit dejlige svar :).


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2017 af LandyA (Slettet)

Det var så lidt :). Så ved jeg ikke om det bliver lagt vægt på, men når du angiver at det er stamfunktionen du regner på, så skriv;

f(t) =√t 

F(t)= (2/3)t·√t + k. 

Er ikke sikker på hvad dig "a og ?" betyder - var det kun a du kigger på? :)


Svar #4
30. oktober 2017 af Larxx

Var kun a, jeg kiggede på. 

Ville bare lige være sikker på, at jeg havde lært teorien korrekt, at kende :=)


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2017 af mathon

b)
          \small f(y)=(1-y)\cdot (y+1)=(1-y)\cdot (1+y)=1-y^2

          \small f(y)=1-y^2

          \small F(y)=y-\tfrac{1}{3}y^3+k


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. oktober 2017 af mathon

c)
          \small \small f(t)=\tfrac{1}{2\sqrt{t}}\; \; \; \; \; \; t>0

          \small F(t)=\sqrt{t}+k


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2017 af mathon

e)
         \small f(t)=\left ( e^t-1 \right )\left ( e^t+1 \right )

         \small f(t)= e^{2t}-1

         \small F(t)= \tfrac{1}{2}e^{2t}-t+k

         
         


Skriv et svar til: Stanfunktioner og et hurtigt spørgsmål :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.