Matematik

bestem den hastighed, hvorved temperaturen ændre sig til tiden t=10

05. december 2017 af sandrai - Niveau: A-niveau

bestem den hastighed, hvorved temperaturen ændre sig til tiden t=10

nogen der kan hjælpe med denne opgave? 

har fundet ud af opgave a, men mangler b 

opgaven er vedhæftet :-) 

Vedhæftet fil: 3333.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2017 af mathon

b)
             \small f{\, }'(t)=0+150\cdot \tfrac{1}{8t+1}\cdot 8=\tfrac{1200}{8t+1}

     hastighedsændring til tiden \small t=10\! :

             \small f{\, }'(10)=\tfrac{1200}{8\cdot 10+1}


                              


Svar #3
05. december 2017 af sandrai

hvor for du de 1200 fra :-) 

og hvorfor dividere med 1 og 1200 :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2017 af Mathias7878

\small f'(t) = 0 +150 \cdot \frac{1}{8t+1}\cdot 8 = \frac{150\cdot 1\cdot 8}{8t+1} = \frac{1200}{8t+1}

Differentiation af sammensat funktion

\small (f(g(x)))' = f'(g(x))\cdot g'(x)

er anvendt, hvor

\small f(x) = ln(x) \ og \ g(x) = 8t+1

- - -

 

 


Svar #5
05. december 2017 af sandrai

men hvor er tallende så fra altså de 1200? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2017 af Mathias7878

\small 150\cdot \frac{1}{8t+1}\cdot 8 = \frac{150\cdot 1\cdot 8}{8t+1} = \frac{1200}{8t+1}

Brøkreglen

\small a\cdot \frac{b}{d}\cdot c = \frac{a\cdot b \cdot c}{d}

er anvendt, hvor

\small a = 150 \ b = 1 \ c = 8

hvilket giver 1200, hvis de ganges sammen

- - -

 

 


Svar #7
05. december 2017 af sandrai

så hastigheden er 14,814?


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. december 2017 af Mathias7878

Ja til tidspunktet t = 10

- - -

 

 


Skriv et svar til: bestem den hastighed, hvorved temperaturen ændre sig til tiden t=10

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.