Kemi

Koncentration efter neutralisering

16. januar 2018 af pigen001 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hvis en 27mL af en svovlsyre-opløsning neutraliserer 45 mL 0,135 M NaOH, er koncentrationen af en vandig opløsning af svovlsyre (H2SO4)

Jeg har prøvet at sige C1*V1 = C2*V2

Hvor jeg så har isoleret C?men får det til 0,225 M
Jeg kan se at halvdelen af 0,225 M giver det korrekte svar som skal være 0,1125M

men hvorfor er det, at jeg kun skal bruge halvdelen?
En der lige kan forklare? 

(kom til at angive 7 klasse, men det er Kemi A) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2018 af mathon

\small \textup{overskriften b\o r v\ae re:}

                          \small \textbf{KONCENTRATION AF SYRE F\O R TITRERING}

\small \small \textup{Stofm\ae ngdeforhold:}
                                    \small H_2SO_4:NaOH=1:2=\frac{1}{2}:1

                                    \small \frac{1}{2}\cdot n(H_2SO_4)=n(NaOH)   

                                    \small n(H_2SO_4)=2\cdot n(NaOH)

                                    \small (0{.}027\;L)\cdot c_s=2\cdot\left ( 0{.}045\; L \right )\cdot \left ( 0{.}135\; M \right ) ...              


Svar #2
16. januar 2018 af pigen001 (Slettet)

Mange tak :D 

Skriv et svar til: Koncentration efter neutralisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.