Matematik

Integration ved hjælp af substitution - spørgsmål

04. februar 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

Jeg forstår ikke helt udregningen af den her. Hvordan kan det være der lige pludselig står (x+6) og 2 udenfor integralet - sikkert meget simpelt, men nok til at fremkalde forvirring. 

Tka for hjælpen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2018 af mathon

…der mangler en parentes
                           
               \small \! \! \! \! \! \! 2\cdot \left ( \ln(12+6)-\ln(6) \right )=2\cdot\left ( \ln(3\cdot 6)-\ln(6) \right )=2\cdot \left ( \ln(3)+\ln(6)-\ln(6) \right )=2\cdot \ln(3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2018 af mathon

\small \textup{fordi}
                     \small \frac{\mathrm{d} (x+k)}{\mathrm{d} x}=1

                     \small \mathrm{d} (x+k)=\mathrm{d}x


Skriv et svar til: Integration ved hjælp af substitution - spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.