Matematik

beregne højden af en pyrmide

20. marts 2018 af sofe1 - Niveau: C-niveau

hej jeg har en grundlinje på 10 cm og længde på 10 cm hvordan begrener jeg så længden? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2018 af mathon

Har du en tegning?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2018 af guuoo2 (Slettet)

længden?!


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2018 af Soeffi

#0+4 Du mener: Find højden af en pyramide, når sidelængden af grundfladen og kantlængden begge er 10 cm!

 

Du skal bruge Pythagoras læresætning to gange.

Vedhæftet fil:Untitled.png

Svar #4
20. marts 2018 af sofe1

her er et billede af pyramiden 

Vedhæftet fil:pyramide.docx

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts 2018 af mathon

\small \textup{diagonalen:}
                        \small d=\sqrt{2\cdot 10^2}=10\sqrt{2}
\small \textup{diagonalerne halverer hinanden:}       

                        \small h^2+\left ( 5\sqrt{2} \right ) ^2=10^2

                        \small h=\sqrt{10^2-\left ( 5\sqrt{2} \right ) ^2}

                        \small h=\sqrt{100-50}

                        \small h=5\sqrt{2}


Svar #6
20. marts 2018 af sofe1

kan du forklar?? hvor 2 kommer fra ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. marts 2018 af Soeffi

#6 Du skal finde |BC| på tegningen. ABC er en retvinklet trekant, hvor AC med længden 10 er hypotenusen. 

AB er halvdelen af diagonalen af et kvadrat med sidelængden 10. Diagonalens længde er √2 gange sidelængden.

Vedhæftet fil:Untitled.png

Svar #8
20. marts 2018 af sofe1

altså formelen for pythagoras er a^2 + b^2=c^2, men hvor kommer kvadratrodet fra?


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. marts 2018 af StoreNord

\small h=\sqrt{100-50}=\sqrt{50} \small =\sqrt{25 \cdot 2 }\cdot =\sqrt{25}\cdot \sqrt{2}=5 \cdot \sqrt{2}


Svar #10
22. marts 2018 af sofe1

hvor kommer 50 fra ??


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Du skal bruge den halve diagonal i grundfladen, dvs. A til B.
Længden fra A til B er kvadratroden af 50.


Svar #12
22. marts 2018 af sofe1

er den altid 50


Brugbart svar (0)

Svar #13
23. marts 2018 af StoreNord

Nej. Der findes også større pyramider.        :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. marts 2018 af Soeffi

Vedhæftet fil:py1.png

Skriv et svar til: beregne højden af en pyrmide

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.