Matematik

En hurtig afklaring

11. april 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

Jeg skal opstille en ligning for planen der udspændes af retningsvektorerne BC og BD. Skal jeg skrive 0 fra normalvektoren i ligningen eller kan det gøres ved følgende måde?


Svar #1
11. april 2018 af Mathian

opgaven


Svar #2
11. april 2018 af Mathian

glemte at tilføje =0


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2018 af peter lind

det er (r-r0)=0 der er ligningen for planen n er normalektoren, r = (x, y, z) er stedvektoren og r0 er stedvektoren for et kendt punkt i planen


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2018 af AMelev

#0 Hvis din normalvektor hedder (0,-60,-18) så er a = 0, b = -60 og c = -18 i forhold til planens ligning og ja, så skal du sætte de tal ind.

0(x - x0) - 60(y-y0) - 18(z-z0) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2018 af ringstedLC

I det du kalder en ligning, men som er et udtryk, da der ikke er noget lighedstegn, har du egentligt skrevet:

\begin{align*} 1\cdot (x-6)-60(y-6)-18(z-0)\\ hvor\;det\;korrekte\; er:\\ 0\cdot (x-6)-60\cdot (y-6)-18\cdot (z-0)&=0\Downarrow\\ 10\cdot (y-6)+3\cdot (z-0)&=0\Downarrow\\ 10y+3z-60&=0 \end{align}


Svar #6
11. april 2018 af Mathian

Tak for den gode hjælp og afklaring :)


Svar #7
12. april 2018 af Mathian

Er det ikke -10 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. april 2018 af AMelev

#7 Der divideres med -6 på begge sider. Der står også +3.


Svar #9
13. april 2018 af Mathian

Tak :)


Skriv et svar til: En hurtig afklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.