Kemi

Opgave omkring en pose

13. april 2018 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: B-niveau

"Jens opdager at hans halvtomme engangslighter er utæt, og han skynder sig derfor at smide den ned i en tom plastpose og binder en knude på posen. Er det sandsynligt at posen sprænges? Temperaturen er 25 grader celsius, og dagens tryk er 1,013 bar. En fyldt ligter indeholder 4,0 g butan, og posen kan rumme 2,0 L. 

Altså skal jeg så se på om trykket inde i posen vil være større, og hvis det er det, vil posen så sprænges, grundet udligning af tryk????


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2018 af mathon

\small \textup{Brug idealgasligningen}.


Svar #2
13. april 2018 af Emilie50 (Slettet)

Ja, det har jeg også gjort, og så har jeg fået et lavere tryk end det omkringliggende tryk, vil det så sige, at der ikke er mulighed for at posen sprænges?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2018 af mathon

                             \small \small p=\frac{n\cdot R\cdot T}{V}=0.43\; \textup{bar}

\small \textup{hvorfor din konklusion er rigtig.}


Skriv et svar til: Opgave omkring en pose

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.