Matematik

Definitionsmængde (flere variable) - Calculus

29. april 2018 af IsabellaFF (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Jeg har calculus på universitetet, og har relativt store problemer med at forstå konceptet definitionsmængde. Jeg forstår det på det helt basale niveau, altså f.eks. at definitionsmængden aff(x)=\frac{2}{x-3}  er alle reelle tal undtagen 3, idet nævneren i så fald ville blive 0.

Værre bliver det straks når der er flere variable i billedet, f.eks.

f(x,y)=\frac{1}{x^2+y^2}

og

f(x,y)=ln(y-x)


Er der nogle calculus-kyndige der kan hjælpe mig med at forstå det, hvordan jeg finder frem til svaret i disse to? (Især den sidste)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2018 af peter lind

f(x,y) = 1/(x2+y2)  x2+y2≠0  <=> x≠0 ∧y≠0

f(x,y) = ln(y-x)     y-x>0 <=> y>x


Svar #2
05. maj 2018 af IsabellaFF (Slettet)

Hej Peter - tak for svar :) Jeg tror jeg har fundet ud af det


Skriv et svar til: Definitionsmængde (flere variable) - Calculus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.