Kemi

Bestem massen af sølvnitrat

05. maj 2018 af Lulleren (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg har en opgave som jeg har kæmpet med et stykke tid nu. Ved ikke hvorfor jeg ikke kan få det til at gå op, og søger derfor noget hjælp. Opgaven lyder:

 - Bestem massen af den mængde sølvnitrat, der skal anvendes til at fremstille 1 L 0,100 M sølvnitrat? Beskriv, hvordan fremstillingen kan foregå.
AgNO3(s) --> Ag+(aq) + NO3-(aq)

Håber i kan hjælpe. Tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. maj 2018 af mathon

1 L 0.100 M sølvnitrat indeholder 0.100 mol sølvnitrat.

1 mol sølvnitrat = 169,87 g

I en 1 L målekolbe hældes lidt demivand. Heri hældes under magnetomrøring gradvis 169,87 g sølvnitrat under fortsat tilsætning af demivand op til mærket.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. maj 2018 af mathon

M(AgNO_3)=SU\! M\left (\{1,1,3\}*\{107.87,14.007,15.999\} \right )\; \tfrac{g}{mol}=169.87\; \tfrac{g}{mol}


Skriv et svar til: Bestem massen af sølvnitrat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.