Matematik

Et hurtigt spørgsmål

07. maj 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

Hvis man kender arealet og en af siderne, kan man så bruge formlen for at kende den ubekendte side uanset hvilke det er, eller er det ud bestemte sider, altså på samme måde i cosinus, sinus og tangens funktionerne i retvinklet trekanter? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2018 af OliverHviid

Tænker du på arelaformlen for vilkårlige trekanter A=1/2*a*b*sin(C)?

Hvis man kender arealet, vinklen og én af de to sider, der danner vinklen, så ville man kunne regne den sidste ud ved at isolere den, ja.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

Hvad er "formlen for at kende den ubekendte side"


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2018 af PeterValberg

Måske du kunne uploade et billede af opgaven?
Det vil gøre det så meget nemmere at hjælpe dig.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
07. maj 2018 af Mathian

Mit spørgsmål vedrører opgave c. I arealformlen for vilkårlige trekanter, står der t=1/2ab(sin)c. Mit spørgsmål er så, refererer a og b til alle typer af sider, uanset placering i trekanten, eller skal de stå i en bestemt position i forhold til sin(c)? 

Håber mit spørgsmål giver mening, og mange tak for jeres gavmilde hjælp, much appreciated. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

a og b er hosliggende i forhold til ∠C


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. maj 2018 af PeterValberg

I dit tilfælde bliver det:

T_{ABG}=\tfrac12\cdot|AB|\cdot{\color{Blue} |AG|}\cdot\sin(A)

hvor |AG| er den eneste ubekendte (vinkel A blev jo bestemt i a) )

(dette er bare en skitse)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #7
07. maj 2018 af Mathian

Tusind tak for tegningen og afklaringen!!! Det hjalp på afklaringen. 


Skriv et svar til: Et hurtigt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.