Kemi

Syre og base puffer systemer

18. maj 2018 af IAMANIDIOT (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Nogen der kan hjælpe med disse to opgaver?

1. 

50,00 mL vandig HCl-opløsning af ukendt koncentration bliver titreret med en vandig 0,1524 M opløsning af NaOH. Ved titreringsendepunkt er der brugt 33,32 mL af
NaOH-opløsningen. Bestem koncentrationen (M) af den oprindelige HCl-opløsning.
 

2. 
Hvilken koncentrationsbrøk skal man bruge for at fremstille en cyansyre (HOCN)/cyanat (OCN-) puffer med pH = 3,5?
Ka = 1,2 x 10^-4

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2018 af mathon

2.

                \small 3.5=-\log(K_s)+\log\left (\frac{\left [ OCN^- \right ]}{\left [ HOCN \right ]} \right ).

               \small HOCN\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; OCN^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_3O^+\, _{\textit{(aq)}}

\small \textup{koncentrationsbr\o k:}
                                   \small pH=pK_s+\log\left (\frac{\left [ OCN^- \right ]}{\left [ HOCN \right ]} \right )

                                   \small 3.5=-\log(K_s)+\log\left (\frac{\left [ OCN^- \right ]}{\left [ HOCN \right ]} \right )

                                   \small 3.5=-\log(1.2\cdot 10^{-4})+\log\left (\frac{\left [ OCN^- \right ]}{\left [ HOCN \right ]} \right )

                                   \small 3.5=3.9+\log\left (\frac{\left [ OCN^- \right ]}{\left [ HOCN \right ]} \right )

                                   \small \frac{\left [ OCN^- \right ]}{\left [ HOCN \right ]} =10^{3.5-3.9}

                                   \small \frac{\left [ OCN^- \right ]}{\left [ HOCN \right ]} =0.4


Skriv et svar til: Syre og base puffer systemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.