Kemi

van't Hoffs ligning og Le Chateliers princip

12. juni 2018 af YODAWG12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan viser man, at van't Hoffs ligning stemmer overens med Le Chateliers princip, fx at K vokser med temperaturen for en endoterm reaktion?? Pls hjælp

Sofie


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2018 af FransiscoMertens (Slettet)

DU tager formlen: G=-R*T*ln(k)

og isoler K, hvor du så beregner på gibbs energi, gaskonstantren og temperaturen udelukkende.

Når du isoler (Gaskonstanten) K, får du K = (-G)/R*T

og efter du har beregnet ligevægtskonstanten så kan du overensstemme det med Le Chateliers princip.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2018 af FransiscoMertens (Slettet)

Sæt opgaven her, så kan jeg hjælpe dig.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2018 af mathon

                      \small k=e^{\frac{-G}{RT}}           \small \textbf{Ligev\ae gtskonstanten}

\small \textup{Betegnelsen gaskonstanten er forbeholdt \textbf{R}.}


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2018 af mathon

                   \small A\; +\; B\; \rightleftharpoons \; C\; +\; D

                   \small \frac{\left [ C \right ]\cdot \left [ D \right ]}{\left [ A \right ]\cdot \left [ B \right ]}=K_c=e^{\frac{-G}{RT}}


Svar #5
13. juni 2018 af YODAWG12 (Slettet)

Tak for hjælpen. Kan du evt. give en forklaring til #4, Mathon?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. juni 2018 af FransiscoMertens (Slettet)

Ups. Glemte lige e (og min formel opløftet) beklager.

Men Marathons ligning ser rigtig ud.


Skriv et svar til: van't Hoffs ligning og Le Chateliers princip

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.