Matematik

hjælpe hurtigttt!!!!!!!!!!

18. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet) - Niveau: B-niveau

a) Grafen for en lineær funktion f skærer førsteaksen i x=5 og andenaksen i y=10

Mit svar:

Er det ikke bare f(x)=5x+10 også sætte den inde på inspire så man kan se linjen?

Håber jeg har fået det rigtig resultat


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Hældningen er ikke 5.

Du har to punkter: (x1 , y1) = (0, 10) og (x2, y2) = (5, 0)

Dette giver hældningskoefficienten

a = (0 - 10) / (5 - 0) = -2

Ligningen bliver så

y = -2x + 10


Svar #3
18. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet)

hvor får du det der -2 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Hældningskoefficienten er givet ved

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)

Du har to punkter (0,10) og (5,0). Du kan så selv vælge hvilket punkt du kalder 1 eller 2. Hvis vi vælger (0,10) til at være nummer 1, så har vi

(x1 , y1) = (0, 10)

(x2, y2) = (5, 0)

som indsat giver a = -2.


Svar #5
18. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet)

okay 

så forskriften er f(x) = -2x + 10????


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Ja, det er rigtigt.


Svar #7
18. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet)

nåår så du siger f.eks. at vi har første aksen x = 8 og anden aksen y=10

(0, 10) og (8,0)

a = (0-10) / (8,0) = -1.25

det vil så sige f(x)= -1.25x+10

det bare et eksempel


Svar #8
18. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet)

En lineær funktion f er bestemt ved

f(x)-2x+1
Det oplyses, at graferne for to lineære funktioner står vinkelret på hinanden, hvis produktet

af deres hældningskoefficienter giver -1.

a) Bestem hældningskoefficienten for en lineær funktion, hvis graf står vinkelret på grafen for f.

b) Tegn grafen for den lineære funktion, hvis graf står vinkelret på f og går gennem punktet (2,4).


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. september 2018 af mathon2 (Slettet)


Skriv et svar til: hjælpe hurtigttt!!!!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.