Kemi

Ioniseringsgrad: Håber nogle vil hjælpe

20. september 2018 af Anar2 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan bestemmer man en svag syres ioniseringsgrad, hvis man kender pH og pka?

Håber virkelig i kan hjælpe?

Kan man bruge følgende formel:

100/1+10^pH-pka? Eller er det kun for svage baser


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2018 af mathon

\small \textbf{svag syres dissociation udg\o r en puffer:}
                          pH=pK_a+\log\left (\frac{\alpha }{1-\alpha } \right )\qquad 0<\alpha <1

                          pH-pK_a=\log\left (\frac{\alpha }{1-\alpha } \right )

                          \small 10^{pH-pK_a}=\frac{\alpha }{1-\alpha }

                          \small (1-\alpha )\cdot 10^{pH-pK_a}=\alpha

                          \small 10^{pH-pK_a}-10^{pH-pK_a}\cdot \alpha =\alpha

                          \small 10^{pH-pK_a} =\left ( 1+10^{pH-pK_a} \right )\alpha

                          \small \alpha =\frac{10^{pH-pK_a}}{1+10^{pH-pK_a}} =

                          \small \alpha =\frac{1}{1+10^{pK_a-pH}}                                                                           


Svar #2
20. september 2018 af Anar2 (Slettet)

Ahh tusind taak kære mathon. 

Er vi enige om, at jeg skal gange med 100 % til sidst, for at få det i procent dvs.

1/1+10^4.4-2 *100 = 0,39% f.eks. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. september 2018 af mathon

     Ja 
               1/(1+104.4-2) *100% = 0,40%
              


Svar #4
20. september 2018 af Anar2 (Slettet)

Tusind taaak !!! Rigtig skøn dag til dig Kære Mathon


Skriv et svar til: Ioniseringsgrad: Håber nogle vil hjælpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.