Matematik

Problemer med diskriminantmetoden

23. oktober 2018 af SofieNygaard2 - Niveau: A-niveau

En cirkel har centrum i C(1,0) og radius √8. En linje er bestemt ved ligningen

y=x-1

Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem cirklen og linjen. 

Jeg udregner og får en andengradsligning:

2x^{2}-4x-6=0

Jeg skal finde de to x værdier og vil gøre det vha. diskriminantmetoden.

a=2 : b=4 : c=6 

men jeg får diskriminanten til -32 jeg kan da ikke regne mig frem til kvadratroden af -32. det er en opgave uden hjælpemidler. Har jeg forkerte abc værdier? 

d=4^{2}-4\cdot 2\cdot 6 =-32


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2018 af swpply (Slettet)

#0
Jeg udregner og får en andengradsligning:

2x^{2}-4x-6=0

Jeg skal finde de to x værdier og vil gøre det vha. diskriminantmetoden.

a=2 : b=4 : c=6 

Nej, (a,b,c) = (2,-4,-6), hvorfor at diskriminanten til andengradsligningen er

                                                 d = (-4)^2 -4\cdot2\cdot(-6) = 304


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. oktober 2018 af guuoo2 (Slettet)

Hvis du indsætter a=2, b=4, c=6, så bliver
    ax2 + bx + c = 0
til
    2x2 + 4x + 6 = 0, så a, b, c er forkert aflæst!


Svar #3
23. oktober 2018 af SofieNygaard2

304. det forstår jeg ikke lige, bliver det ikke 64?

Jeg forstår stadig ikke helt det med fortegene i andengradsligningen i forhold til hvad man tager med og hvad man ser bort fra. 

I den her andengradsligningen er abc 2,1,(-15) her bliver fortegnene bare som de er. 

2x^{2}+x-15


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2018 af swpply (Slettet)

#3

304. det forstår jeg ikke lige, bliver det ikke 64?

Ja, det er korrekt. Det 64 og ikke 304 ;-)

#3
Jeg forstår stadig ikke helt det med fortegene i andengradsligningen i forhold til hvad man tager med og hvad man ser bort fra. 

I den her andengradsligningen er abc 2,1,(-15) her bliver fortegnene bare som de er. 

2x^2+x-15

For det første er 2x^2+x-15 ikke en andengrandsligning men blot et udtryk, 2x^2+x-15 = 0 er derimod en andengradsligning. For det andet, fortegnene for en andengradsligning er hvad de – man ser aldrig bort fra fortegn.


Svar #5
23. oktober 2018 af SofieNygaard2

Ja undskyld jeg kan godt se det nu. Er bare lidt træt :)


Skriv et svar til: Problemer med diskriminantmetoden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.