Matematik

Et fly i 10 km højde

06. november 2018 af judy1800 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et fly i 10,0 km højde er på vej fra Grønland til Danmark. Ombord er julemanden og da han er under tidspres beslutter han at kaste en julegave til et islandsk barn ud af vinduet idet han flyver over Island. Hvor længe efter han slipper julegaven rammer den jorden? Se bort fra luftmodstand.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2018 af PeterValberg

Jeg tænker, at du skal isolere tiden t i formlen:

s=\tfrac12\cdot a\cdot t^2+v_0\cdot t

Da begyndelseshastigheden v0 = 0 m/s "udgår det sidste led i formlen
s er strækningen (i meter) og a er accelerationen, i dette tilfælde tyngdeaccelerationen g = 9,82 m/s2
tiden t er i sekunder

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2018 af mathon


                \small t=\sqrt{\frac{2\cdot h}{g }}                  


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2018 af SuneChr

# 0
Det kunne da også være interessant at vide, hvornår julemanden skal slippe pakken for at kunne lande dét sted på Island, hvor pakken er tiltænkt. Hertil skal vi kende flyets hastighed og benytte den formel, som # 1 har vist.


Svar #4
12. november 2018 af judy1800 (Slettet)

Der er ikke blevet andre informationer i opgaven end det der står i opgaveteksten..


Skriv et svar til: Et fly i 10 km højde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.