Matematik

kraften i rebet

06. november 2018 af judy1800 (Slettet) - Niveau: A-niveau

To drenge leger med en slæde og et reb på en tilfrosset sø. Slædens masse er 40 kg og rebet er 5,0 m langt og bundet til en pæl i den ene ende af rebet. Slæden får et skub og laver en cirkulær bevægelse, den kører 4,0 runder per minut. Hvad er kraften i rebet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2018 af mathon

\small \begin{array}{lrclclcl} \textup{hastighed:}&v&=&\frac{4\cdot 2\pi \cdot r}{60\; s}\\\\ \textup{centripetalkraft:}&F_c&=&m\cdot \frac{v^2}{r}&=&m\cdot\frac{\frac{64\cdot \pi ^2\cdot r^2}{3600\; s^2}}{r}&=&(40\; kg)\cdot \frac{64\cdot \pi ^2\cdot r}{3600\; s^2}\\\\ &F_c&=&\left ( 40\; kg \right )\cdot \frac{64\cdot \pi ^2\cdot (5.0\; m)}{3600\; s^2}&=&35.09\; \tfrac{kg\cdot m}{s^2}&=&35.09\; N \end{array}                       


Skriv et svar til: kraften i rebet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.